Voorbereid op de toekomst: woonadviseur voor 55-plussers

De Woonadviseur Ouderen 55+ biedt hulp bij het beantwoorden van vragen, het verkennen van scenario's en opties, waardoor 55-plussers zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst.

De Woonadviseur Ouderen 55+staat klaar om te helpen bij het beantwoorden van deze vragen en het verkennen van verschillende scenario's en opties. Hierdoor kunnen 55-plussers zich beter voorbereiden op de toekomst en eventuele veranderingen in hun woonsituatie. De adviseurs bieden ondersteuning bij het zoeken naar nieuwe woonvormen, helpen 55-plussers helpen bij het inschrijven bij DAK (WoningNet), of helpen bij het maken van aanpassingen in de huidige woning. Wanneer de huidige woning niet meer geschikt is, helpen de adviseurs te zoeken naar een geschiktere woning. Passend bij de leefstijl. 

Voorrang op een kleinere woning met de van Groot naar Beter regeling

Huurders van Woonin die een vier- of vijfkamerwoning verlaten, krijgen voorrang op twee- en driekamerappartementen van Woonin met de van Groot naar Beter regeling. Deze regeling is voor alle leeftijden. In de praktijk zien we dat 55-plussers veel gebruik maken van deze regeling. Zij kunnen zelf reageren op woningen of met behulp van de woonadviseur Ouderen 55+.

Maximale huurverhoging met huursprongregeling: nooit meer dan € 50

Als een huurder gebruikmaakt van de 'Van Groot naar Beter-regeling', kan de huurverhoging tussen de huidige en de nieuwe woning soms te groot zijn voor een huurder. Hier komt de huursprongregeling van pas. Deze regeling beperkt de huurverhoging tot maximaal € 50 meer dan de huur van de woning die de huurder achterlaat. Het doel hiervan is om de overgang naar een nieuwe woning financieel haalbaar te maken. 

Bent u 55+ en heeft u vragen over uw woonsituatie?

Neem dan contact op met de Woonadviseur Ouderen 55+ via info@woonadviseur55plus.nl of telefonisch op 030-23 61 804. U kunt ook een kijkje nemen op de website van de woonadviseur.