Gemengd wonen

In gemengd wonen complexen brengen we mensen met verschillende achtergronden samen. Deze mensen hebben één ding met elkaar gemeen: ze willen een goede buur zijn en andere bewoners ontmoeten. Gemengd wonen helpt bewoners om stabiliteit en rust te vinden, een sociaal netwerk op te bouwen en iets voor anderen te betekenen.

Op de website van DĀK regio Utrecht (voorheen WoningNet) vindt u het actuele aanbod en kunt u zien welke woningen op dit moment te huur staan. 

Voor wie is gemengd wonen?

Verschillende groepen mensen passen in de gemengdwonen-projecten van Woonin. Natuurlijk is er plek voor mensen die naast een woning ook een plek zoeken om andere mensen te ontmoeten. Daarnaast kan het ook gaan over mensen die dakloos geweest zijn, een licht verstandelijke beperking hebben, als statushouder in Nederland zijn gekomen of te maken hebben met psychische kwetsbaarheid. Deze bewoners krijgen vaak individuele begeleiding en hulp.

Ontmoeting met elkaar

In deze gemengdwonen-projecten stimuleren we de ontmoeting. We willen bijdragen aan sociale gemeenschappen die de stad uiteindelijk alleen maar sterker maken. Dit doen we bijvoorbeeld door het gebouw zo te ontwerpen dat je elkaar tegenkomt. Denk aan een ontmoetingsruimte voor bewoners, of een gemeenschappelijke binnentuin. Ook doen we dat door bewoners te helpen om een woonvereniging en andere bewonersinitiatieven op te starten.

Samenwerking

Woonin werkt samen met zorgorganisaties, de gemeente en andere maatschappelijke partners om het wonen en leven prettig te maken. Bij iedere gemengdwonen-locatie is een team van professionals betrokken dat beschikbaar is voor alle bewoners.