Woonvormen

Bij Woonin bieden we verschillende vormen van wonen aan voor huurders. U kunt zelfstandig in een woning wonen, maar er zijn ook woonvormen waarin u met andere huurders contact hebt of elkaar kunt ontmoeten.

Sommige woningen bieden wij aan met een speciale woonvorm, zoals woongroepen, woningen voor 65-plussers en gemengd wonen. Daarin kijken huurders naar elkaar om of hebben ze raakvlakken met elkaar. 

Veel gevraagd over Woonvormen

Wat is een woongroep?

Algemeen

Naast onze standaard eengezinswoningen en appartementen verhuren wij woonruimte aan diverse gezamenlijke woonvormen, van duurzame initiatieven tot seniorencomplexen. Voor deze vormen van groepswonen geldt meestal dat de bewoners zelf bepalen wie er komt wonen. Bekijk hier meer informatie over woongroepen.

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Algemeen

Woonin heeft woningen die geschikt zijn voor 65-plussers. Deze woningen kunt u huren in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede.

Op deze pagina ziet u welke woningen wij aanbieden. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u op de website van WoningNet bekijken welke woningen op dit moment beschikbaar zijn om te huren. 

Wat is gemengd wonen?

Algemeen

In gemengd wooncomplexen wonen huurders samen met statushouders of mensen uit de maatschappelijke opvang. Zij krijgen hierbij hulp en begeleiding. Gemengd wonen betekent samen leven en omkijken naar elkaar. Bewoners onderhouden contact met elkaar en organiseren samen bewonersactiviteiten. Soms vormen de huurders samen een woonvereniging. Weten in welke woningen van Woonin gemengd wonen geldt? Bekijk hier het aanbod gemengd wonen.