De Mix Utrecht: Woonin werkt samen voor de stad

Woonin wil een bijdrage leveren aan de stad, samen met andere partners en marktpartijen. Daarom delen we onze ambities in het stadsakkoord waarbij ruim tachtig vertegenwoordigers van institutionele beleggers, woningcorporaties, bouwbedrijven, ontwikkelaars en de gemeente Utrecht samenwerken.

Een mooi voorbeeld van vernieuwende samenwerking is ‘De Mix Utrecht’. Dit is een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie Woonin, BPD Ontwikkeling en de gemeente Utrecht in de Utrechtse wijk Overvecht. Het streven van de drie partijen is een het beter verdelen over de stad van een mix van woningsoorten - sociale huur, vrije sector en koop - en daarmee het verbeteren van de kwaliteit van de diverse wijken.

In Overvecht worden oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor duurzame huur-, en mogelijk ook koopwoningen. De sociale huurwoningen komen terug in andere delen van de stad zoals Oudenoord en de Merwedekanaalzone. Met de nieuwbouw willen de samenwerkende partijen de kwaliteit, leefbaarheid en het gebruik van de openbare ruimte in de stad groener en beter bruikbaar maken. Het bijzondere in dit gezamenlijke plan is dat er in de stad geen sociale woningen verdwijnen.

Pieter van Fulpen, Vastgoedontwikkelaar bij Woonin: “We zetten ons in voor de groei van de stad met (betaalbare) woningen, en een woningmarkt in balans met meer gemengde wijken. Daarom zijn trots op dit unieke project en de samenwerking met BPD Ontwikkeling. En zetten we in op meer van dergelijke gezamenlijke projecten om onze ambities waar te maken.”

Meer weten over samenwerken met Woonin? We gaan graag met je in gesprek! Klik hier.