Geschiedenis

Woonin is in 2023 ontstaan door een fusie met Viveste en Mitros. Hieronder leest u meer over de geschiedenis van beide corporaties. 

Geschiedenis Viveste

Viveste is ontstaan door een aantal fusies. Viveste (Houten) en Volksbelang (Wijk bij Duurstede) fuseerden in 2018 met elkaar.

Volksbelang bestond sinds 1912, en was een kleine en sterk lokaal verankerde woningcorporatie. Viveste Houten kwam weer voort uit een fusie in 2006 tussen Dr. Schaepman (1952) en AWH (1980).

Sinds 2023 is Viveste gefuseerd met Mitros en samen verder gegaan als Woonin. Het DNA van Viveste als een sterk lokaal verankerde corporatie, wordt ook bij Woonin behouden. 

Geschiedenis Mitros

De geschiedenis van Mitros start in 1912 met de oprichting van de Coöperatieve Woningvereniging voor Gemeente Personeel. Woningbouwvereniging Zuilen, Woningbouwvereniging Utrecht en Vereniging Ons Huis volgen. Na twee fusies vormen de eerste drie corporaties sinds 1977 K77. Twee jaar later sluit ook Ons Huis zich daarbij aan.

In 1993 wordt de Dienst Woningbeheer van de gemeente Utrecht het Woningbedrijf Utrecht. In 1995 leidt in Nieuwegein de juridische fusie tussen de woningbouwverenigingen Onze Woning en St. Joseph en de beheersovereenkomst met de WSHBN tot één organisatie: Woningbouwvereniging Nieuwegein.

Vanaf 1998 vormden K77, het Woningbedrijf Utrecht en Woningbouwvereniging Nieuwegein samen Mitros.

Sinds 2023 is Mitros gefuseerd met Viveste en samen verder gegaan als Woonin.