Subsidie voor verduurzaming Patrimoniumstraat

Onlangs diende Woonin samen met Subvention een subsidieaanvraag in voor de verduurzaming van de jaren 50-woningen in dit project. Deze week kwam het goede nieuws dat Kansen voor West een subsidie van 1 miljoen euro heeft toegekend aan het project.

Cynthia Oorschot, vastgoedontwikkelaar bij Woonin: “Het verduurzamen van sociale huurwoningen brengt over het algemeen veel werkzaamheden en kosten met zich mee, helemaal als het gaat om relatief oud bezit zoals bij de Patrimoniumstraat. We zijn dan ook erg blij met de toekenning van de subsidie Kansen voor West II aan dit project. Met deze bijdrage kunnen we bijna een hele straat verduurzamen en huurders voorzien in een energiezuinigere en comfortabelere woning.”

Kansen voor West zet zich in voor een koolstofarme economie, verlaging van het energieverbruik en opwekking van duurzame energie in de bebouwde omgeving. Door de verduurzaming van deze woningen dragen we bij aan deze doelstelling.

Woonin verbetert 117 woningen aan de Patrimoniumstraat, C. Smeenkstraat, H. Diemerstraat en Minister de Visserstraat. Deze woningen gaan van label E, F en G naar label A. Hiervoor brengen we onder meer dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan. Ook plaatsen we HR++ glas en zonnepanelen. De werkzaamheden zijn eind 2022 gestart en in volle gang. De laatste woningen worden voor het einde van dit jaar opgeleverd.

De subsidie van 1 miljoen euro wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.