JUKO-terrein nieuw thuishonk voor 40 ouderen huishoudens

Op 6 april vond de feestelijke oplevering van de 40 appartementen op het voormalig JUKO-terrein plaats. 

De gelukkige bewoners kregen onder toeziend oog van Katja van Boeijen (manager Wonen bij Woonin) en wethouder Marieke Schouten de sleutels overhandigd. Hoewel de eerste 15 huishoudens van de Professor al drie weken eerder hun sleutel in ontvangst mochten nemen, vond de officiële oplevering op 6 april plaats. De 25 huishoudens van het complex de Kunstenaar moesten nog iets langer op hun sleutel wachten, maar nu is voor deze gelukkige bewoners ook een nieuw tijdperk aanbeland. De 40 appartementen bestaan uit twee of drie kamers en hebben een oppervlakte van ongeveer 70 m2. De appartementen zijn duurzaam en energiezuinig en alle appartementen zijn aangesloten op zonnepanelen.

De gedachte dat men hier oud kan worden is heel mooi

Manager Wonen bij Woonin, Katja van Boeijen, is in haar nopjes met deze mijlpaal: 

"Het is bijna onvoorstelbaar dat dit terrein zo’n 10 maanden terug nog een zandvlakte was en dat we vandaag de oplevering van 40 appartementen vieren. Dat zijn gewoon weer 40 huishoudens die we blij maken met een nieuwe en comfortabele woning.
We hebben hier gebouwd voor ouderen. De appartementen zijn hierop ingericht en in de berging – aan huis - is plek om de scootmobiel op te laden. Niet alle bewoners hebben dat nu al nodig, maar de gedachte dat men hier oud kan worden is heel mooi."

Het omliggende gebied moet nog zo ingericht worden dat het aansluit op het park. Als dat eenmaal klaar is, is het hier goed toeven.

De nieuwbouw zoekt de natuurlijke verbinding met het Hesseveld

Ook wethouder Marieke Schouten kijkt tevreden naar de oplevering van het voormalig JUKO-terrein:

"Omwonenden hebben inbreng kunnen geven op het ontwerp en daar zijn Woonin en de gemeente erg blij mee. Het resultaat is dat er twee kleinschalige appartementencomplexen zijn gebouwd die mooi aansluiten op de omgeving. Tegelijkertijd is met deze nieuwbouwontwikkeling de verbinding met het Hesseveld weer hersteld. Ander resultaat is dat ouderen in de wijk met voorrang konden reageren op een woning. Zo konden zij hun sociale netwerk behouden en hun intrek nemen in een duurzame en levensloopbestendige woning in de buurt. De Kunstenaar en de Professor zijn een aanwinst voor de wijk Jutphaas-Wijkersloot."

Snel bouwen aan betaalbare woningen

Voor de ontwikkeling van de Kunstenaar en de Professor werkte Woonin samen met bouwbedrijf Plegt-Vos. Dankzij de conceptuele manier van bouwen hebben we hier snel, betaalbare woningen gerealiseerd. Bart Kuipers (Commercieel Directeur Plegt-Vos Midden):

"Met ons innovatieve concept werken we met een vaste structuur en flexibele elementen. WE Architecten kon daarmee vrij variëren. Dankzij prefab onderdelen die we in de fabriek maken, samenwerking met vaste partners en een gestandaardiseerd proces, kunnen we snel bouwen. In een tijd van enorme woningtekorten, bieden we met onze Slimme Huizenfabriek een snelle oplossing".

Meer weten? Kijk op de projectpagina over het JUKO-terrein.