Woningaanbieding

Komt een huurwoning leeg te staan? Dan willen wij de woning het liefst zo snel mogelijk verhuren aan nieuwe huurders. Op deze pagina vindt u meer informatie over het aanbiedingsproces van huurwoningen.

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Ik heb op een woning gereageerd via Wonen met Zorg. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Wij plannen een intakegesprek als u de woning accepteert. Het gesprek is met u en uw begeleider. Tijdens het gesprek tekent u ook de driepartijenovereenkomst. Na 2 jaar zetten we de overeenkomst om in een zelfstandig huurcontract. Dat doen we alleen als de laatste evaluatie goed is.

Wat is het verzamelinkomen?

Algemeen

Het verzamelinkomen is het inkomen van iedereen die met u mee verhuist. Het inkomen van uw kinderen telt niet mee. Uw verzamelinkomen staat op uw inkomensverklaring of op de definitieve aanslag van de Belastingdienst. U vindt meer informatie op de website van WoningNet.

Wanneer weet ik of ik een woning krijg via WoningNet?

Algemeen

Na het inleveren van uw gegevens worden de controles gedaan. U hoort zo snel mogelijk per e-mail of de ingeleverde documenten akkoord zijn. 

Waarom kunnen er in seniorenwoningen ook mensen jonger dan 65 jaar wonen?

Algemeen

Iedereen met een passend inkomen mag reageren op seniorenwoningen. Mensen die ouder zijn dan 65 jaar krijgen voorrang op deze woningen.

Het kan voorkomen dat er bij het reageren op een seniorenwoning geen geschikte kandidaten zijn die deze voorrangsregeling hebben. Dan komen andere kandidaten aan de beurt. Dit kunnen dan ook mensen jonger dan 65 jaar zijn.

Waar moet ik op letten als ik een woning bezichtig?

Algemeen

Als u een woning gaat bezichtigen, is het belangrijk dat u goed oplet of een woning aan uw wensen voldoet. Let u bijvoorbeeld op:

  • de indeling en de grootte van de woning
  • de ligging van uw tuin/ balkon
  • of er een aansluitmogelijkheid is voor een vaatwasser
  • of de kookaansluiting gas of elektrisch is
  • of er een stopcontact voor een internetaansluiting in de meterkast zit
  • of er verlichting in de schuur zit - hoe de muren eruit zien

U leest meer tips in de folder goed voorbereid een woning bezichtigen.

Aanpassingen in de woning
Een aantal van bovenstaande punten is later door u zelf aan te passen. Hier moet u dan wel toestemming voor vragen. Bijvoorbeeld voor een vaatwasseraansluiting in uw keuken. Hier kunt u een aanvraag voor aanpassingen in of aan uw woning indienen.

Woonin zorgt voor een woning die heel en veilig is
Is bijvoorbeeld uw intercom stuk? Dan komt onze monteur deze voor u maken. 

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Algemeen

U kunt dit uittreksel opvragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Dit uittreksel heeft u nodig als u een woning aangeboden krijgt van ons. Het mag dan niet ouder zijn dan 6 maanden.

Let op: Vraag dit uittreksel alleen aan via de website van de gemeente of bij de balie. Zo voorkomt u extra kosten.

Woont u in de gemeente Utrecht of Nieuwegein? Dan hoeft u geen Uittreksel Basisregistratie Personen in te leveren.

Hoe werkt een woningaanbieding?

Algemeen

Het aanbiedingsproces heeft de volgende stappen:

 • De afdeling Verhuur plaatst lege woningen op de website van WoningNet. Daarbij houden ze rekening met de Europese regelgeving. 
 • U kunt als woningzoekende reageren op de woningen.
 • Reageert u op een woning en bent u kandidaat? Dan ontvangt u een mail van WoningNet waarin staat aangegeven dat u op WoningNet moet aangeven of u de woning komt bezichtigen. In dezelfde mail vindt u ook de uitnodiging voor bezichtiging. 
 • Accepteert u de woning? Dan controleren wij uw inschrijf- en inkomensgegevens. 
 • Tot slot tekent u het contract. U bent dan de nieuwe huurder van de woning. 

Hoe hoor ik het als jullie mij een woning toewijzen?

Algemeen

Woningnet verstuurt automatsich een e-mail als u wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. In deze e-mail kunt u nogmaals nalezen wanneer u de woning kunt bezichtigen en voor welke datum u uw gegevens moet aanleveren.

Ik heb een woning toegewezen gekregen. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Gefeliciteerd! 

Stond u bij de bezichtiging op plek 1?
Dan moet u het online acceptatieformulier invullen en uw inkomensgegevens en een verhuurdersverklaring meesturen. De link naar het acceptatieformulier staat in de uitnodigingsmail die u van ons ontving voor de bezichtiging. Informatie over wanneer u de documenten moet inleveren kunt u lezen in de e-mail die u van WoningNet hebt ontvangen.

Stond u bij de bezichtiging niet op plek 1?
Dan kunt u alsnog een e-mail verwachten als degene die op plek 1 staat de woning weigert. Wij vragen u dan om het online acceptatieformulier in te vullen en uw inkomensgegevens en een verhuurdersverklaring mee te sturen. 

Ik heb een voorlopige woningaanbieding. Kan ik de woning bezichtigen?

Algemeen

Bent u kandidaat voor een woning? Dan krijgt u van ons een uitnodiging voor een bezichtiging. Dit is een bezichtiging met meerdere mensen tegelijk (collectief). Er is daar een medewerker van Woonin aanwezig voor vragen over de woning.

Ik sta hoog in de lijst voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

De 1e kandidaat krijgt na de sluitingsdatum via WoningNet een e-mail. Wil deze kandidaat de woning niet? Of geven wij de woning niet aan deze kandidaat door bijvoorbeeld huurachterstand of overlast? Dan krijgt de volgende kandidaat een automatische e-mail van WoningNet. 

Ik sta op een lage plek na het reageren op een woning. Hoe kan dit?

Algemeen

Uw positie op de lijst wordt bepaald door uw inschrijfduur bij WoningNet. Hoe langer u bent ingeschreven bent hoe hoger uw posities. Daarnaast krijgen urgenten en statushouders voorrang bij sommige woningen. Dit kan ervoor zorgen dat u lager staat dan verwacht. Neem contact  met ons op voor meer informatie over uw positie.

Kan ik meer dan 1 woning tegelijk aangeboden krijgen?

Algemeen

Nee. U krijgt 1 woning tegelijkertijd aangeboden.

Ik heb een signalering op mijn registratie bij WoningNet. Wat betekent dit?

Algemeen

Door de signalering kunt u geen woningen meer bekijken op de website van WoningNet. Als u een signalering op uw registratie heeft, dan heeft u hier bericht van gehad.

Voor vragen kunt u terecht bij de woningcorporatie waar u gehuurd heeft. (Eén van) de vorige verhuurder(s) heeft de signalering doorgegeven aan WoningNet.

Ik heb een voorlopige aanbieding van een woning gehad. Die woning wil ik niet. Hoe geef ik dit aan jullie door?

Algemeen

U kunt dit vaak nog doorgeven op de website van WoningNet. Lukt dit niet? Bel ons dan via 088 98 90 123.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op de website van WoningNet bekijken?

Algemeen

Nee, dat hoeft niet. We raden u wel aan om 1 of 2 keer per week te kijken. Zo blijft goed op de hoogte van ons aanbod en u kunt meteen reageren als u wilt. Er komen namelijk iedere dag nieuwe woningen op de website van WoningNet. Deze advertenties staan er minimaal 5 dagen op. WoningNet kan u ook een e-mail sturen met woningen die voor u interessant zijn. U kunt zelf instellen hoe vaak u die e-mail krijgt.

Ik heb een voorlopige woningaanbieding. Waar haal ik de sleutels op voor een bezichtiging?

Algemeen

U hebt een e-mail van WoningNet ontvangen met informatie over uw voorlopige woningaanbieding. In de e-mail staat een uitnodiging voor een collectieve bezichtiging.

Bent u uitgenodigd voor een collectieve bezichtiging? Dan kunt u de woning bezichtigen op de door ons voorgestelde datum en tijdstip. U hoeft geen sleutels op te halen.

Documenten