Sociale huurwoning

Wij verhuren sociale huurwoningen in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een laag inkomen.

  • Voor 1 persoon geldt een maximum inkomen van € 47.699,- per jaar.
  • Voor 2 of meer personen geldt een maximaal inkomen van € 52.671,- per jaar.

Huurprijs
De huurprijs van sociale huurwoningen is maximaal € 879,66 (prijspeil 2024).

Bekijk de beschikbare woningen op DĀK regio Utrecht
Op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) kunt u zien welke sociale huurwoningen er op dit moment te huur zijn. Als u wilt reageren op een woning moet u zich daar eerst voor inschrijven.

Veel gevraagd over Sociale huurwoning

Welke documenten lever ik aan als ik in aanmerking kom voor een sociale huurwoning?

Algemeen

Belangrijk om te weten!
Staat u na het bekijken van de woning op nummer 1? Dan krijgt u van DĀK regio Utrecht (WoningNet) een uitnodiging om gegevens aan te leveren. Dit moet u op tijd doen. Als u niet alle of niet de juiste documenten aanlevert, komt u niet meer voor de woning in aanmerking. We gaan dan door met de volgende kandidaat. We sturen u in dat geval een afwijzingsmail.

Twijfelt u of u de juiste documenten heeft?
Bekijk dan hieronder het stappenplan. Hier kunt u vinden welke documenten u altijd moet inleveren en in sommige situaties. Komt u er nog steeds niet uit? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 088 98 90 123.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Algemeen

Via de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) schrijft u zich in als woningzoekende. Daar vindt u ons aanbod van sociale huurwoningen. Klik op de knop 'inschrijven' en u vindt het inschrijfformulier. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk dan in uw omgeving of iemand u kan helpen.

Hoe kan ik een sociale huurwoning bij jullie huren?

Algemeen

Op de website van DĀK regio Utrecht vindt u het actuele aanbod.

De kandidaat met de langste inschrijfduur op de website van DĀK regio Utrecht (WoningNet) krijgt als 1e de kans om een sociale huurwoning te huren. Dus hoe langer u ingeschreven staat, hoe groter de kans is dat u een sociale huurwoning krijgt.

Voorrang op een woning
Mensen met een laag inkomen krijgen voorrang bij woningen met een lage huur. En er zijn nog meer uitzonderingen. Dat zijn de zogenaamde 'urgenten'. Deze mensen mogen om verschillende redenen met voorrang reageren op bepaalde woningen. Urgenties worden niet door Woonin verstrekt. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Urgentiewijzer.

Wat betekent passend toewijzen voor mij?

Algemeen

U kunt niet elke woning huren. Bij passend toewijzen kijken wij naar uw inkomen en naar de grootte van uw gezin.

  • Bij het inkomen gaan wij uit van het inkomen van alle personen die met u mee verhuizen. Kinderen tellen wij niet mee. Wij noemen dit uw verzamelinkomen.
  • Bij de grootte van uw gezin kijken wij ook naar alle personen die met u mee verhuizen. Kinderen tellen wij daar wel mee. Wij noemen dit uw huishouden. Broers, zussen, neven en nichten rekenen wij niet onder uw huishouden. Met hen vormt u geen duurzaam huishouden. Dat wil zeggen dat u met hen de komende jaren niet alle lusten en lasten zult delen.

Meer informatie vindt u op de website van DĀK Regio Utrecht.

Kan ik met iemand ruilen van woning?

Algemeen

Om van woning te kunnen ruilen hebt u iemand nodig die ook een huis huurt, een ruilpartner.
U kunt uw huis niet voor een leegstaande woning ruilen.