Naamswijziging

De huurovereenkomst kan op naam van 1 persoon staan, of van meerdere personen. Soms wilt u de naam of namen op de huurovereenkomst veranderen. Bijvoorbeeld bij overlijden of een scheiding. Dat kan alleen als er meerdere huurders zijn met dezelfde rechten. Dat is bijvoorbeeld zo als u getrouwd, geregistreerd partner of medehuurder bent.

Veel gevraagd over Naamswijziging

Ik wil de naam op mijn huurovereenkomst veranderen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt uw naamswijziging voor uw huurcontract zelf doorgeven. Dat kan alleen als u uw naam ook echt verandert. In het stappenplan hieronder leest u wat voor uw situatie geldt.

Mijn partner is overleden. Het huurcontract staat op zijn of haar naam. Kan dit aangepast worden?

Algemeen

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw partner. Wij wensen u veel sterkte toe. 

De naam van uw partner staat op het huurcontract. Wij veranderen uw originele huurovereenkomst niet. Wel kunnen wij voor een aanvulling zorgen op het huurcontract. In deze aanvulling staat dat uw partner geen huurder meer is, en u het huurcontract onder uw naam voortzet. Ook zorgen wij ervoor dat brieven of e-mails van Woonin worden gestuurd met uw naam in de aanhef. 

U kunt hier het overlijden melden en/of de overlijdensakte uploaden van uw partner. U ontvangt van ons een bevestiging als wij uw gegevens hebben aangepast. 

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik wil in de woning blijven wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. U kunt hier het overlijden melden en/of de overlijdensakte uploaden van uw partner. Wij kijken of u aan alle vereisten voldoet om de huurovereenkomst voort te zetten. Daarnaast moet u ook in aanmerking komen voor een huisvestingsvergunning.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

We wensen u veel sterkte de komende tijd. Het verschilt per situatie of u in de woning kunt blijven wonen.

In deze situaties mag u misschien in de woning blijven:

  • Wanneer u medehuurder bent. Heeft u medehuurderschap aangevraagd en toestemming gekregen? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.
  • Wanneer u een duurzame gemeenschappelijke huishouding had met de huurder. Dat betekent dat u van plan was om nog lang samen te blijven wonen. Was dit in uw relatie het geval? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.

In deze situatie kunt u niet in de woning blijven:

  • Wanneer u geen medehuurder bent én geen duurzame gemeenschappelijk huishouden met de huurder had. In dit geval stopt de huurovereenkomst en moet u in ieder geval de woning verlaten.

Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.