Oplevering

Tijdens het opleveren van de woning loopt de verhuurmakelaar met u door de woning. U ontvangt ook de sleutels van de woning. U bent hierna officieel huurder van uw woning!

Wat is er in deze stap belangrijk?

Wanneer is de oplevering?

U wordt gebeld voor het maken van een afspraak voor de sleuteloverdracht in de woning (of in sommige gevallen aan de balie). Dit wordt per e-mail bevestigd via SignRequest.

Let op: 

  • Er mogen maximaal 2 personen aanwezig zijn tijdens de oplevering
  • Let u erop dat u uw legitimatie meeneemt tijdens de oplevering van uw woning?

Bent u niet in de gelegenheid om naar de oplevering te komen?
Bij hoge uitzondering kan de oplevering uitgesteld worden naar een ander moment. Let wel op dat u in dit geval het huurcontract getekend moet hebben én de beginnota betaald heeft. 

Wat gebeurt er tijdens de oplevering?

Tijdens de oplevering loopt de verhuurmakelaar met u door de woning om alle ruimtes te controleren en u uitleg te geven over bijvoorbeeld de aanwezige installaties. Eventuele opleverklachten worden genoteerd en doorgegeven aan de aannemer.

De oplevering van de woning duurt maximaal 1 uur.

U ontvangt de sleutels van de woning aan het eind van de oplevering als u: 

  • De huurovereenkomst heeft getekend;
  • De eerste maand huur heeft betaald.

U ontvangt alle sleutels aan het eind van de oplevering. wij leggen alles vast in een rapport. Dit noemen we een aanvangsstaat. Hierin staat hoe de woning eruit zag bij de oplevering en hoeveel sleutels u kreeg. U krijgt dit rapport van ons per e-mail. 

Wat gebeurt er als er in de woning nog werk is voor de aannemer?

De aannemer neemt contact met u op om een datum te plannen wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. 

Mijn woning is onderdeel van een VvE. Wat betekent dit voor mij?

Als er in een gebouw zowel huurders als kopers wonen, wordt er een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. Woonin is ook lid van de VvE, omdat het eigenaar van de huurwoningen is. 

De Vereniging van Eigenaren (VvE) zorgt voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes. Bijvoorbeeld de hallen, gangen, daken en liften. De eigenaren van het gebouw betalen hier samen de kosten van.

Als uw huurwoning onderdeel is van een VvE gaan sommige zaken net iets anders. U leest hier meer over in deze flyer over de VvE.

Benieuwd wat de laatste stap is?