Hulp in de buurt

Soms is het fijn om hulp te krijgen uit uw omgeving. Denk aan iemand om een gesprek mee aan te gaan, maar ook bij aanpassingen aan uw woning. Uw buurtbeheerder staat voor u klaar om u op weg te helpen. 

Kies uw onderwerp

Buurtbeheerders

Uw buurtbeheerder is uw contactpersoon in de wijk. Lees verder om te zien wie uw buurtbeheerder is.

Lees verder

Buurtteam

U kunt hulp krijgen van een buurtteam. Het buurtteam is een plek in de buurt waar u naartoe kunt met uw vragen. Bijvoorbeeld als u moeite heeft om rond te komen, meer sociale contacten wilt of langer zelfstandig thuis wilt wonen. 

Het Wijkbedrijf Utrecht

Wijkbedrijf Utrecht voert regelmatig klussen uit in opdracht van Woonin. Zo kan het Wijkbedrijf u bijvoorbeeld helpen met verhuizen of schilderwerk en andere kleine klussen in huis uitvoeren. Lees hieronder meer over wat Wijkbedrijf Utrecht voor u kan betekenen. 

Lees meer

Langer Thuis

Wij bieden ouderen hulpmiddelen aan om langer zelfstandig in hun huis te blijven wonen. Deze hulpmiddelen kunt u tegen betaling door ons laten plaatsen.  

Lees verder

Verzorgd wonen

Verzorgd wonen is bedoeld voor mensen die graag zelfstandig willen wonen en die (op termijn) zorg aan huis nodig hebben. Woonin biedt Verzorgd wonen aan in een aantal woongebouwen in Nieuwegein.

Wonen met zorg

Bij Wonen met zorg woont u zelfstandig, maar krijgt u begeleiding vanuit een hulpverlenende instelling. Instellingen, zoals Het Leger des Heils en Altrecht, ontvangen jaarlijks een aantal aanvragen van cliënten om te verhuizen naar een zelfstandige woning.

Wmo-aanpassingen

Mensen met een beperking horen goede hulp te krijgen bij het zelfstandig wonen. Dat regelt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De wet is er voor ouderen, gehandicapten en mensen met psychische problemen.