Wijzigen woonsituatie

Verandert er iets in uw woonsituatie? Zorg er voor dat u dit door geeft aan Woonin, zo voorkomt u misverstanden. Hieronder kunt u meer informatie vinden over de mogelijke wijzigingen. 

Kies uw onderwerp

Woningruil

Ja, u kunt met iemand van woning ruilen. U zoekt zelf een andere huurder met wie u van woning ruilt. 

Lees verder

Medehuurderschap

Als u als huurder samenwoont is het goed om eens na te denken over de rechten van uw partner of medebewoner.

Lees verder

Naamswijziging

Op de huurovereenkomst kan de naam van 1 persoon staan, of van meerdere personen. Soms wilt u de naam of namen op de huurovereenkomst veranderen. Bijvoorbeeld bij overlijden of een scheiding. Dat kan alleen als er meerdere huurders zijn met dezefde rechten. 

Inwonen

Inwonen is er om (tijdelijk) woonruimte aan te bieden, aan bijvoorbeeld een familielid of kennis. Inwoners zijn geen huurder en kunnen dat ook niet worden. De hoofdhuurder blijft verantwoordelijk voor de woning en wat er gebeurt in de woning.

Lees meer

Tijdelijke onderhuur

Bent u voor langere tijd weg? Bijvoorbeeld voor een studie of baan in het buitenland? Dan kunt u voor deze periode uw woning tijdelijk onderhuren. Hiervoor heeft u onze toestemming nodig. 

Lees verder

Samenwonen

U en uw partner willen samenwonen. U woont in een woning van Woonin en wilt dat uw partner bij u in de woning komt wonen. Daarvoor kunt u toestemming voor samenwonen aanvragen. Let op: u moet 6 maanden in uw woning wonen voordat u toestemming voor samenwonen kunt aanvragen.

Lees verder

Scheiden of uit elkaar gaan

Heeft u samen met iemand anders een huurcontract? En zegt een van u de huur op? Dan kunt u de scheiding of het uit elkaar gaan aan ons doorgeven.

Lees verder

Kamerverhuur

U kunt als huurder toestemming aan ons vragen om iemand in uw woning te laten wonen. Dat krijgt u alleen als het gaat om inwonen, het verhuren van een kamer of huisbewaarderschap.

Lees verder

Regelen bij overlijden

Er is iemand overleden die bij u woont of een woning van Woonin huurt. U vindt hier meer informatie over het opzeggen van de huur of als u in de woning wilt blijven wonen.

Lees verder